Västra delen baklänges


Billebjer. Foto: Gert-Inge Tapper

Den idag rekordstora gruppen (11 pers) provade återigen den västra bansträckningen men den här gången baklänges. Vi sprang framåt, tack och lov, men åt andra hållet mot en tidigare provrunda av västra delen. Från starten vid Skryllegården sprang vi på några ridstigar mot Rögle dammar och vidare mot ett vackert före detta stenbrott vid Billebjer. Vi tar oss upp på toppen av åsen och här har vi en bedårande utsikt: Lundaslätten med Dalby Söderskog (Dalby Hage) och Dalby Norreskog. Långt i väster ser man siluetterna av Malmö.

Vi tar sikte på nationalparken Dalby Söderskog som har några fina slingor genom ädellövskogen. Vidare norrut mot naturreservatet Dalby Norreskog och här möts vi av tekniskt utmanande löpning med stenar, rötter och spångar. Väl genom Dalby Norreskog tar vi oss tillbaka till Skryllegården på ridstigar för målgång för de som har valt den kortare banan.

Allt som allt sprang vi ca 13 km på den västra sträckningen idag vilket gav totalt ca 140 stigmeter. Härlig löpning i blött väder och ca 7 grader varmt!

#Rögledammar #DalbySöderskog #DalbyNorreskog #Billebjer

208 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Skrylle Challenge 2021 är inställt

Björnstorps IF har tagit beslut om att ställa in Skrylle Challenge 2021. Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men vi vill ta vårt samhällsansvar för att inte sprida coronaviruset vidare. Skrylleområde

Skrylle Challenge 2020 är inställt

Björnstorps IF har tagit beslut om att ställa in Skrylle Challenge 2020. Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men vi vill ta vårt samhällsansvar för att inte sprida coronaviruset vidare. Skrylleområde