top of page

Provspringning genom Hällestadsåsarna


Hällestadsåsen-Prästamöllan

Igår utforskade vi den östra bansträckningen. Vi utgick från Skryllegården och började med att springa förbi Skryllesjön som genast gav några fina backar utför och uppför. Sedan genom lite blandad terräng österut mot några av huvudmålen med rundan: Hällestadsåsarna; Prästamöllan och Borelund. Åsarna är så kallade getryggsåsar. Rullstensåsarna har skarpa krön och ganska branta sidor som liknar en getrygg. Borelundsåsen är mellan 10 och 15 meter hög och är bevuxen med över hundraårig bokskog. Prästamöllan är en 5 till 10 meter hög getryggsås där södra delen av åsen är bortschaktad då den fungerat som grustäkt. För den botaniskt intresserade kan vi nämna att här växer några exemplar av den sällsynta vresboken som har ett lite trolskt utseende.

Mellan åsarna går cykelbanan på den gamla banvallen som en gång tillhörde järnvägen och här tar vi oss tillbaka västerut mot nästa stora mål, Rökepipan. Vi får återkomma om vad det är för något i ett kommande inlägg. På vägen hemåt springer vi igenom delar av mountainbike-slingorna, här är det slalom mellan träden som gäller.

Sammanfattningsvis en fantastiskt inspirerande löpning med en otrolig variation, vi tackar tävlingsledare Jesper för bra kartläsning och fin guidning genom spåren! Totalt fick vi strax över 16 km löpning med ca 270 stigmeter.

Det blir fler rundor - häng på!

#Prästamöllan #Borelund #Rökepipan #Skryllesjön

95 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page