top of page
loplabbet.jpg

Tävlingsinformation

norregardenlogga.png

Skrylle Challenge 19 oktober 2019

Folkes-Biluthyrning-560x200-alpha.png

Björnstorps IF önskar dig välkommen till Skrylle Challenge 2019. Detta är matnyttig information för dig som är anmäld. Allt för att göra det lite enklare inför och under tävlingsdagen.  

 

Transport 

Om ni kommer med bil: Kom i god tid! Loppet lockar många löpare och det kommer att bli trångt på parkeringen. Därför ber vi er att samåka i möjligaste mån och följa våra parkeringsvakters anvisningar. Använd gärna kommentatorsfältet på vår Facebooksida för att komma i kontakt med samåkare, både om du vill ha skjuts eller har plats i bilen. 

Tänk på miljön! Alla som bor på cykelavstånd uppmanas att cykla till Skrylle Challenge. 

 

Nummerlapp och omklädning 

Nummerlappsutdelning: 

Nummerlapp kan hämtas ut hos vår samarbetspartner Löplabbet i Lund, fredagen den 18 oktober kl. 11-18. Löplabbet lämnar 25 % rabatt på ordinarie priser exklusive elektronikprodukter. 

Nummerlappsutdelning sker även under tävlingsdagen på Skryllegården. Kansliet öppnar kl. 08:30 och nummerlapp kan hämtas ut t.o.m. 30 minuter innan start. Nummerlappen skall bäras väl synlig på bröstet.

Efteranmälan: På tävlingsdagen, t.o.m. en timme före start mot extra avgift på 100 kr, dvs 400 kr för 13km och 500 kr för 26km (gäller ej barnloppet som är gratis). Betalning kontant eller med Swish. För barnloppet sker anmälan på plats och här kan alla barn som vill vara med. Barnloppet är gratis och är för barn upp t.o.m. 12 år. 

Ändring i anmälan: På tävlingsdagen genomför vi namnbyte och/eller klassbyte mot en administrativ avgift på 100 kr. För klassbyte från 13 km till 26 km tillkommer en kostnad på 100 kr. Betalning med kontanter (jämna pengar) eller Swish. 

Omklädning: Skryllegården från kl 09:00. Visa din nummerlapp istället för entréavgift. 

Toaletter:  Toaletter finns i omklädningsrummen, tre toaletter vid tävlingsområdet, fyra bajamajor uppställda vid parkeringen och två "utedass" vid Billebjer (efter 5,2km). 

Väskinlämning: Vi erbjuder väskinlämning. Finns i tävlingscentrum. Dock frånsäger sig Björnstorps IF allt ansvar för eventuella förluster av värdesaker. Ansvaret ligger fortfarande på ägaren.  

Loppet 

Start/mål: Vid Skryllegården. Det kommer att finnas skyltar att ställa upp vid beroende på vilket tempo man tänker hålla. Tidtagning sker digitalt med chip i nummerlappen och startar då du passerar startlinjen. De som repre­sen­terar för­ening ansluten till Skånes Fri­id­rotts­förbund och deltar i Skrylle Challenge 26 km kommer automatiskt med i Spring i Skånes Trailcup 2019. De som springer 26km har nummerlappar med röd bakgrund och de som springer 13km har grön bakgrund. Notera att vi har olika starttider för de som springer 13 km och de som springer 26 km. 

Distans   Starttid   Klasser 

1 km          10:00          Barn upp till 12 år

26 km        10:30          Män, Kvinnor 

13 km        11:00          Män, Kvinnor 

Banan 

Banlängder: Långa banan ca 26km. Korta banan ca 13,2km. Banan är uppmätt med GPS.  

Tidtagning: För att utse de främsta placeringarna i respektive klass används bruttotid. Bruttotid är tiden från startskottet till mål. Alla löpare får också nettotid - tiden från passering av startlinjen till mål. Notera att vi inte har separata tävlingsklasser och motionsklasser i år utan klasserna Män 26 km, Kvinnor 26km, Män 13 km, Kvinnor 13 km och Barn 1 km.

Kilometermarkeringar: Kilometerskyltar finns varje kilometer, röda skyltar med vit siffra.

Löparanvisning: Följ banmarkering - krita, rödvit snitsling, neonfärgade skyltar med pilar och funktionärsanvisningar. De första 1300 meterna kommer att ledas av en förcyklist. Se upp för promenerande vuxna med barn och hundar som kan förekomma. Ha överseende att även andra vistas i spåren. Banan går bitvis på trafikerade vägar så håll extra uppsikt här och lyd funktionärers anvisningar. Det finns rötter och stenar på vissa partier, se till att hålla avstånd till framförvarande för att undvika skador. 

Tänk på att under stora delar av banan så befinner man sig i ett naturreservat. Därför är det självklart att slänga skräp på avsedda platser samt uträtta sina behov på toaletter/bajamajor. 

Ställ upp i startfållan efter vilken fart du planerar att hålla. Det finns skyltar som visar t.ex. 5min/km, 5:30min/km, 6min/km, ...

Vätskekontroller: Finns vid ca 6.4km, 13.1km, 16.5km, 22.6km samt vid målgång. Vatten, sportdryck, russin och bananer serveras. 

Om något händer under loppet 

Sjukvård: Sjukvårdare kommer att vara på plats. Om olyckan är framme, kontakta närmaste funktionär som kan ringa efter hjälp.    

Brutet lopp: Kontakta någon av våra funktionärer så fort som möjligt och lämna över nummerlapp. Behövs hjälp med transport ordnas givetvis detta. 

När du är i mål 

Priser: Medalj fås vid målgång, silver för 26km och brons för 13km. Nytt sedan ifjol är att vi inför guldmedaljer för de män som klarar 26 km under 2 timmar och de kvinnor som klarar 26 km under 2 timmar och 20 minuter. Priser till de 3 främsta i alla klasser, därutöver utlottade priser (ca 10% av deltagarantal). Priser till alla i barnloppet.

Prisutdelning: Vid Skryllegården, med start kl. 13:00 för 13 km och kl. 14:30 för 26km. De utlottade priserna anges på en lista vid målområdet och kan hämtas vid pristältet direkt efter målgång. Glöm inte bort att kolla om just ditt startnummer finns med! 

Servering: Besök gärna vår servering vid Skryllegården. Fika till låga priser! Det kommer även att finnas korv till försäljning. 

Resultat: Anslås vid målområdet snarast möjligt efter målgång samt publiceras på Björnstorps IF:s hemsida www.bjornstorpsif.se efter tävlingens genomförande.  

Deltagande vid Björnstorps IFs arrangemang

Genom anmälan godtar du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor samt att bilder och filmer som tas under våra arrangemang kan komma att användas i annonser för kommande arrangemang och på vår hemsida.

Genom anmälan godkänner du att start- och resultatlistor publiceras på Internet. 

Genom anmälan godkänner du att Björnstorps IF får skicka information om framtida tävlings-arrangemang till dig. Dina registrerade uppgifter kommer inte att överlämnas till ”tredje part”, t.ex. Björnstorps IF:s sponsorer.

De deltagare som inte godkänner detta förfarande ombeds att kontakta oss på epost info@bjornstorpsif.se

Övrigt 

Tävlingsledare: Jenny Pålsson, mobil 0708 – 76 01 51.  

Tävlingen arrangeras enligt Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig, och får ej överlåtas till annan löpare. Deltagandet sker på egen risk. Tänk på att det kan vara halt på en del ställen om det varit blött och att ojämnheter förekommer i terrängen. Arrangören fritar sig från allt ansvar för uppkommen skada under loppet. 

 

Kontroll att löparna springer full distans kommer att göras utmed banan.

 

Vi hälsar dig välkommen till Skrylle och önskar lycka till! 

Samarbetspartners: Löplabbet i Lund, Norregårdens Fågelfrö, Lendelundens Roots of love, Folkes Biluthyrning och Haglöfs.

Transport
Nummerlappar
Omklädning
Loppet
Starttider
Banan
Om...
I mål
Deltagandevillkor
Övrigt
norregardenlogga.png
Löplabbet.png
Folkes-Biluthyrning-560x200-alpha.png
bottom of page