top of page

Tävlingsinformation

Skrylle Challenge 14 oktober 2017

Björnstorps IF önskar dig välkommen till Skrylle Challenge 2017. Detta är matnyttig information för dig som är anmäld eller om du funderar på att efteranmäla dig. Allt för att göra det lite enklare inför och under tävlingsdagen.  

 

Transport 

Om ni kommer med bil: Kom i god tid! Loppet lockar många löpare och det kommer att bli trångt på parkeringen. Därför ber vi er att samåka i möjligaste mån och följa våra parkeringsvakters anvisningar. Använd gärna kommentatorsfältet på vår Facebooksida för att komma i kontakt med samåkare, både om du vill ha skjuts eller har plats i bilen. 

Tänk på miljön! Alla som bor på cykelavstånd uppmanas att cykla till Skrylle Challenge. 

 

Nummerlapp och omklädning 

Nummerlappsutdelning:  Nummerlappsutdelning sker under tävlingsdagen på Skryllegården. Kansliet öppnar kl. 08:30 och nummerlapp kan hämtas ut t.o.m. 30 minuter innan start. Nummerlappen skall bäras väl synlig på bröstet.

 

Efteranmälan: På tävlingsdagen, t.o.m. en timme före start mot extra avgift på 60 kr, dvs 260kr för 13km och 360kr för 26km (gäller ej barnloppet som är gratis). Betalning kontant eller med Swish. 

 

Omklädning: Skryllegården från kl 09:00. Visa din nummerlapp istället för entréavgift. 

 

Toaletter:  Toaletter finns i omklädningsrummen, tre toaletter vid tävlingsområdet, fyra bajamajor uppställda vid parkeringen och två "utedass" vid Billebjer (efter 5,2km). 

 

Väskinlämning: Vi erbjuder väskinlämning. Finns i tävlingscentrum. Dock frånsäger sig Björnstorps IF allt ansvar för eventuella förluster av värdesaker. Ansvaret ligger fortfarande på ägaren.  

 

Loppet 

Start/mål: Vid Skryllegården. Gemensam start för 26km och 13km. Det kommer att finnas skyltar att ställa upp vid beroende på vilket tempo man tänker hålla. Tidtagning sker manuellt och startar samtidigt för alla. De som springer 26km kommer att ha röda nummerlappar och de som springer 13km svarta. Är man anmäld till 26km går det att kliva av efter 13km! Då måste man säga till särskilt när man går i mål så att man kan få tid och medalj för 13km-loppet (gäller ej om man är på prisplats).

 

Distans   Starttid   Klasser 

1 km          10:00          Barn upp till 12 år

13 km        10:30          Motion Män, Motion Kvinnor 

26 km        10:30          Motion Män, Motion Kvinnor 

Banan 

Banlängder: Långa banan ca 26km. Korta banan ca 13,1km. Banan är uppmätt med GPS.  

 

Kilometermarkeringar: Kilometerskyltar finns varje kilometer, röda skyltar med vit siffra.

Löparanvisning: Följ banmarkering - rödvit snitsling, röda skyltar med pilar och funktionärsanvisningar. De första 3km kommer att ledas av en förcyklist. Se upp för promenerande vuxna med barn och hundar som kan förekomma. Ha överseende att även andra vistas i spåren. Banan går bitvis på trafikerade vägar så håll extra uppsikt här och lyd funktionärers anvisningar. Det finns rötter och stenar på vissa partier, se till att hålla avstånd till framförvarande för att undvika skador. 

Tänk på att under stora delar av banan så befinner man sig i ett naturreservat. Därför är det självklart att slänga skräp på avsedda platser samt uträtta sina behov på toaletter/bajamajor. 

Ställ upp i startfållan efter vilken fart du planerar att hålla. Det finns skyltar som visar t.ex. 5min/km, 5:30min/km, 6min/km, ...

Vätskekontroller: Finns vid ca 6.3km, 13.1km, 16.4km, 22.6km samt vid målgång. Vatten, sportdryck, russin och bananer serveras.  I mål erbjuds även Oatlys Natural Energy-dryck med Apelsin/Mango-smak.

 

Om något händer under loppet 

Sjukvård: Röda Korset finns vid start/mål området. Om olyckan är framme, kontakta närmaste funktionär som kan ringa efter hjälp.    

 

Brutet lopp: Kontakta någon av våra funktionärer så fort som möjligt och lämna över nummerlapp. Behövs hjälp med transport ordnas givetvis detta. 

 

När du är i mål 

Priser: Medalj fås vid målgång, silver för 26km och brons för 13km. Priser till de 3 främsta i alla klasser, därutöver utlottade priser (ca 10% av deltagarantal). Priser till alla i barnloppet.

Prisutdelning: Vid Skryllegården, med start kl. 12:30 för 13 km och kl. 14:30 för 26km. De utlottade priserna anges på en lista vid målområdet och kan hämtas vid pristältet direkt efter målgång. Glöm inte bort att kolla om just ditt startnummer finns med! 

 

Servering: Besök gärna vår servering vid Skryllegården. Fika till låga priser! Det kommer även att finnas korv till försäljning. 

 

Resultat: Anslås vid målområdet snarast möjligt efter målgång samt publiceras på Björnstorps IF:s hemsida www.bjornstorpsif.se efter tävlingens genomförande.  

 

Live-Tracking

Låt familj och vänner följa och stötta dig under ditt Skrylle Challenge. Alla har möjligheten att använda RaceONE-appen som ger dig möjlighet till LIVE-tracking och LIVE-video under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa dig under hela loppet. Appen är helt gratis.

 

Deltagande vid Björnstorps IFs arrangemang

Genom anmälan godtar du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor samt att bilder och filmer som tas under våra arrangemang kan komma att användas i annonser för kommande arrangemang och på vår hemsida.

Genom anmälan godkänner du att start- och resultatlistor publiceras på Internet. 

Genom anmälan godkänner du att Björnstorps IF får skicka information om framtida tävlings-arrangemang till dig. Dina registrerade uppgifter kommer inte att överlämnas till ”tredje part”, t.ex. Björnstorps IF:s sponsorer.

De deltagare som inte godkänner detta förfarande ombeds att kontakta oss på epost info@bjornstorpsif.se

Övrigt 

Tävlingsledare: Jesper Anderberg, mobil 0708 – 35 03 03.  

Tävlingen arrangeras enligt Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig, och får ej överlåtas till annan löpare. Deltagandet sker på egen risk. Tänk på att det kan vara halt på en del ställen om det varit blött och att ojämnheter förekommer i terrängen. Arrangören fritar sig från allt ansvar för uppkommen skada under loppet. 

 

Kontroll att löparna springer full distans kommer att göras utmed banan.

 

Vi hälsar dig välkommen till Skrylle och önskar lycka till! 

Samarbetspartners: Haglöfs, Oatly och Orkla.

Transport
Nummerlappar
Omklädning
Loppet
Starttider
Banan
Om...
I mål
Deltagandevillkor
Övrigt
bottom of page